Bestemming gevonden!

Dat gaat natuurlijk niets meer worden met die garage sale nu, dus we hebben een betere en veel leukere oplossing gevonden: ALLE spullen gaan naar de nieuwe school Xplore Agora Amsterdam. Zij blij, wij blij, na maanden selecteren, weggooien en opruimen is vanaf vrijdag de schuur eindelijk leeg en beginnen we met een schone lei, klaar voor de grote verbouwing. Dank mensen van Xplore en veel succes en plezier met al het moois!

Garage sale, of niet…?

De afgelopen twee en een halve maand hebben we opgeruimd, uitgezocht, schoongemaakt en weggegooid. De inventaris van de Nynke Pleats, die we in zijn geheel hadden overgenomen van de vorige eigenaar, bleek spullen te bevatten van ruim 45 jaar restaurant geschiedenis! Dat is natuurlijk spannend, je weet niet wat je tegen gaat komen, maar het was vooral een flinke klus. Inmiddels staat alles wat we niet willen houden, opgesteld in de schuur. Het idee was een soort ‘garage sale’ te organiseren en iedereen in de omgeving uit te nodigen, helaas zitten we in een pandemie en is dit (voorlopig) geen optie. Natuurlijk is een bezoek aan onze ‘showroom’ wel mogelijk op afspraak! Voorlopig gaat dit om maximaal 3 bezoekers per dag, hopelijk kan dat in december meer worden. Ruimte genoeg tenslotte. De foto’s geven een beetje een beeld van wat er allemaal is. Laat ons weten als je interesse hebt! Alles moet weg.

De verhuizing van de Schrijdende Vrouw

Op zo’n plek hoort natuurlijk ook een mooi kunstwerk. Wij hebben het geluk dat zoiets beschikbaar was in de familie.

Vanaf vandaag staat ze in de voortuin: de Schrijdende Vrouw van Vera’s grootvader Federico (Fred) Carasso (1899-1969). Het was nog een flinke klus haar te verhuizen, van een binnenplaats aan de gracht in Amsterdam naar de voortuin in Piaam, maar het is gelukt! Terwijl ze met vier man naar buiten getild moest worden daar, konden wij haar hier met z’n tweeën van de aanhanger ‘kiepen’ en rechtop zetten. Een bijzonder moment, om nog voordat de verbouwing is begonnen, zoiets moois al te kunnen plaatsen. Ze schrijdt nu recht voor het voorhuis naar het kerkje. We hopen dat Fred dit ook gewaardeerd zou hebben 😉

Het opschonen van de tuin

Op de foto’s ziet het er allemaal goed uit, maar in werkelijkheid was de tuin flink overwoekerd.

We hebben Janny Bosma uit Makkum gevraagd de boel op te schonen en ze is met zwaar geschut gekomen! In een paar dagen is het metershoge gras weg, zijn heggen en hekken verwijderd en het is nu eindelijk mogelijk een rondje om de boerderij te lopen. Vooral de doorbraak naar het achterterrein is een indrukwekkende verbetering. Nu is pas te zien hoeveel grond er bij zit.